torsdag 30 december 2010

Ookami Kakushi

Blev lite intresserad av en annan anime av Peach-Pit då jag gillade konceptet för Rozen Maiden så kollade upp lite andra animeer som dom varit med och gjort. Hittade då Ookami Kakushi som verkade intressant och lite min typ av serie. Har precis börjat kolla på den och hoppas att den är bra.

Serien handlar om en kille som flyttat till en ny stad och han börjar en ny skola. Han och hanns pappa flyttade dit för hanns pappa var intresserad av legender ifrån denna stad. Redan första dagen i den nyay staden hoppar en tjej på honom och vill vara hanns vän, han tycker att hon är lite underlig.. Desto längre tid han bor i staden ju fler konstiga händelser och konstiga personer träffar han... Och vad är det som händer med de elever som plötsligt försvinner med förklaringen att dom "flyttar"..?

Det återstår att se hur denna serie fortsätter att utspela sig. Jag hoppas på att den fortsätter att vara lika bra som den verkar.. Men tyvärr har jag hört annat.. Några har sagt till mig att den ska vara bra i början och sen bli sämre.. Men låt oss hoppas att så inte är fallet ^-^

Rating: 5.56 på AniDB
Kategori: Seinen, Dark Fantasy, Sudden girlfriend appearence, Horror
Grund: Visuell novell
Av: Peach-Pit och Ryuukishi07

torsdag 16 december 2010

Rozen Maiden

En deprimerad pojke som slutat gå till skolan för han har problem med sociala kontakter och att umgås med folk börjar på att beställa förbannade föremål på internet. En dag ramlar en väska in genom hanns fönster och i väskan finns en docka som ser så levande ut att man kan tro annat...

Det finns 2 säsonger av denna som jag tänkte kolla på ^-^

Rating: 7.55 på AniDB
Kategori: Seinen, Contemporary fantasy, Magic, Sudden girlfriend appearence
Grund: Manga
Av: Peach-Pit

Highschool of the dead

Har nu sett första säsongen av denna och gillade storyn och de intressanta vinklarna. Själva stilen serien är gjord i är nice också. Dock det enda IRRITERANDE med denna är att det är väldigt mycket ecchi och boing... Lite för mycket och överdrivet och det mesta av det verkar inte relevant till serien över huvud taget, t.ex så var det ett helt avsnitt med bara en massa sånt och tyckte det förstörde händelseförloppet lite... Man vill ju se vad som händer härnäst!


BB for now ^-^ /''

onsdag 8 december 2010

Highschool of the dead

Världen har blivit utsatt för en pandemi som gör folk till zombier, några elever i en highschool i Japan försöker överleva i detta kaos tillsammans med skolsjuksköterskan. Intressanta vinklar i vissa avseenden lite som en film skulle ha. Rätt mycket boing, pantsu och ecchi med >.<

Rating: 7.49 på AniDB
Kategori: Seinen, Harem, Skräck, Post-apocalyptisk
Grund: Manga
Av: Satou Daisuke och Satou Shouji

Ghost Hunt

Har nu sett klart denna och gillade den skarpt! Lite tjejig men inte alls för mycket så att det blev larvigt eller förstörde serien. Tycker dock att åldern för tittarna på denna är 15+, den var riktigt läskig vid vissa tillfällen. Jag blev tom rädd ett flertal gånger!

Tycker denna serie var bra och med mycket intressant innehåll när det kommer till exorcism och synen på spöken, andar och andra ockulta ting. Väldigt intressant aspekt på vampyrer med. Det jag gillade skarp med denna serie var att de hade personer från olika religioner och så med så man fick se ur olika religiösa synpunkter med, det tyckte jag var jätteintressant! Man fick också se ur mediums synpunkter och lära sig mer om t.ex TP och TK. Denna rekommenderar jag skarpt till alla! Även folk som inte gillar anime/manga kommer gilla denna!

fredag 3 december 2010

Ghost Hunt

Börjat kolla på denna för att bryta trenden lite, har kollat på så många seinen serier så tänkte kolla på en annan kategori nu. Eftersom jag är lite av ett fan av det övernaturliga så tyckte jag denna verkade passa. Har sett några avsnitt nu och lättskrämd som jag är blivit lite rädd för vissa saker i serien O.O

Iaf serien handlar om en tjej som heter Mai, hon gör första året i highschool. Hon har börjat jobba för en person som undersöker spöken och liknande fenomen. Mai tillsammans med sin "chef" (som inte är mkt äldre än henne själv) åker runt till lite olika platser som sägs vara hemsökta eller liknande för att reda ut detta tillsammans med en präst, en munk och prästinna.

Rating: 8.20 på AniDB
Kategori: Shoujo, Skräck, Detektiv, Fantasy
Grund: Novell

torsdag 2 december 2010

Dance in the vampire bund


Har nu kollat klart denna, väldigt intressant twist på vampyrstoryn tbh ^-^ Lite väl mycket politik och maktsnack ibland dock. Väldigt intressanta karaktärer och man kunde inte lista ut direkt vad som skulle hända härnäst. Lite gammeldags i vissa fightingsener, speciellt den i slutet. Den sexuella aspecten i denna var lite väl överdiven i vissa fall.

Kommande anime serier