tisdag 30 november 2010

Shinrei Tantei Yakumo

Yakumo är en ovanlig kille som fötts med olika ögonfärger. Hans röda vänsteröga gör så att han kan se andar och spöken. Han brukar hjälpa en detektiv med vissa fall ibland. En dag söker en tjej vid namn Haruka upp honom som behöver hans hjälp.

Rating: 7.76 just nu på AniDB
Kategori: Seinen, Nutida fantasy, Detektiv, Fantasy
Grund: Novell

q.q

söndag 28 november 2010

Dance in the vampire bund

Akira, en helt vanlig skolungdom som har förlorat ett helt år av minnen till följd av en "olycka" upptäcker en dag att en liten flicka med blont hår smyger runt och iaktar varje steg han tar. Vem är hon och vad vill hon..? Varför dyker minnesbilder fån hans förflutna upp i hennes närhet? Och vad är det för löfte som han givit henne? Han får senare reda på att flickan i fråga är vampyr prinsessan Mina Tempes och hon har stora planer för honom och Japan.

Rating: 6.79 på AniDB
Kategori: Seinen, Vampyrer, Våld, Lolicon
Grund: manga

onsdag 24 november 2010

Fortune Arterial

Jag har även nyligen börjat kolla på Fortune Arterial. Den handlar om en kille som flyttar till en stad där han ska gå i skolan. Han flyttar dit för han vill ha något stabilt istället för att flytta runt en massa som han tidigare gjort när han bodde med sin pappa. När han börjat skolan träffar han en massa nya personer som snabbt blir hanns vänner. Men någonting är mystiskt med en tjej han börjat gilla samt hennes bror. När dom två bjuder in honom att vara med i elevrådet börjar han ana något. Om han går med får han veta deras hemlighet men om han inte gör det raderas alla hans minnen från den dagen han började och han måste börja om sitt nya liv på skolan. Så vad gör han..?

Rating: 6.94 på AniDB just nu
Kategori: Seinen, Nutida fantasy, Skolliv, Harem
Grund: spel

Shiki

Har nyligen börjat kolla på en anime som heter Shiki. Den handlar om en by med ca 1300 invånare som isoleras lite från resten av Japan. Invånarna i byn börjar dö pga blodbrist, dödsfallen ökar och byns doktor samt en av byns munkar börjar rota i saken. Undertiden börjar byborna peka finger mot en familj med en annorlunda "sjukdom" som nyligen flyttat in i ett europeiskt hus, det pratas om att dom är "shiki" eller vampyrer som vi skulle kalla dom. När dom döda börjar komma igen är munken och doktorn säkra på sin sak! Shiki har kommit till byn..

Rating: 7.93 på AniDB
Kategori: Skräck, Vampyrer, Seinen, Tragedi
Grund: manga

tisdag 23 november 2010

Kort info om anime


Anime är det vardagliga japanska ordet för animerad film (även utländsk sådan). Det japanska ordet anime är en förkortning av animēshon (katakana アニメーション), som är inlånat från engelskans animation. Utanför Japan används uttrycket specifikt för att beteckna tecknad film från Japan. Ordet anime används också som samlingsnamn för tecknade filmer i mangastil även om dom kommer från Kina, Korea, osv.




Olika gener/kategorier


Kodomo
Ordet betyder på japanska barn, så dessa serier och filmer är mest gjord för barn. Barn i största allmänhet då, pojkar som flickor och oberoende av social tillhörighet.

Hentai
Ordet hentai betyder egentligen "abnormalitet" eller "pervers" på japanska, men används utanför Japan för att beteckna pornografi i manga- och animeform.

Shoujo
Shoujo eller shōjo betyder ”ung kvinna” och riktas till unga kvinnor eller flickor. Man har ursprungligen i denna genre riktat sig till just det namnet syftar på. På senare tid har genren fått en bredare publik. Inte bara unga kvinnor ser på det utan även andra grupper utanför genrens gränser har sökt sig in. En shoujo-anime som har sänts i Sverige är serien Sailor Moon. Den är också en serie främst för barn men har även fått äldre tittare, flickor 8-14 år är medeltittarna.

Serien är främst riktad till barn men den har lyckats söka sig till äldre personer i Sverige också. Serien har dock en helt annan målgrupp i Japan. Den har lyckats till viss mån att hitta till ”rätt” tittare. Men målgruppen i Sverige är bredare än så. Fast medeltittarna är 8-14 betyder det inte att det finns en stor spridning bland övriga. Den ses av både barn, ungdomar och till en viss del vuxna.

Shounen
Ordet betyder ”ung pojke”, vilket syftar på den tänkta målgruppen. Serierna innehåller mycket action och humor. Målgruppsinriktningen är primärt cirka 8-14 år. Detta är den form av anime som mest frekvent ges ut i Europa och USA, eftersom klientelet för tecknade serier där mest består av unga, och eftersom den kulturella skillnaden inte blir lika tydlig som i mycken shōjo.

Seinen
Betyder bokstavligen ”ung man”. Riktar sig till pojkar/yngre män över 18 år. Beteckningen beskriver inte innehållet eller handlingen, utan åldern på huvudmålgruppen.

Chibi
Detta är inte någon genre utan en förkortning på en stil inom anime och manga. Stilen heter på engelska ”Super Deformed” (SD). Detta kännetecknas genom små animefigurer som är ihoptryckta för att se gulliga ut. De är oftast är små och lite knubbiga, med korta armar och ben och större huvuden. Denna form förekommer främst i komedier eller när det ska vara lite roligt. Även i barn-anime finns de med. Denna stil används mest när figurerna får en extra stark känsla, till exempel att de blir överdrivet glada eller överdrivet ledsna. I dessa sammanhang kan det också då förekomma mycket hjärtan, blommor och tårar m.m.

Science fiction/fantasy
Anime är ofta starkt icke-realistisk, i genrer som science fiction och fantasy, delvis därför att animeringstekniken lämpar sig för sådana film- och TV-produktioner, då specialeffekterna smälter in i miljön på ett mer naturligt sätt och dessutom är billigare att framställa, då de kan tillåtas vara mer stiliserade än i spelfilm.

Mecha
Ordet kommer ursprungligen från engelskans "mechanical". Detta är en av de populäraste genrerna inom animen. Ordet används i Japan för allt mekaniskt och inom animen blir det mest stora robotar som är en form av ”robotdräkter” som människor kan styra inifrån.

Humoristisk anime
I animekomedier är som regel fantasyinslaget mindre än i äventyrsbetonad anime. Den typiskt skruvade japanska humorn tenderar dock att göra avkall på en del av realismen.

Shônen no anime
Killarnas (shônen) anime handlar framför allt om fajt, vapen och konkurrens. Detta är den form av anime som mest frekvent ges ut i Europa och Nordamerika, eftersom klientelet för tecknade serier där mest består av unga, och eftersom den kulturella skillnaden inte blir lika tydlig som i mycken shôjo.

Beskrivningen är hämtad från wikipedia

Blogginfo!

Detta är en blogg för anime intresserade där jag kommer skriva lite info om anime och olika genrer mm. Jag kommer också skriva om vilka animeserier jag börjar kolla på och hur jag tycker de verkar samt att jag kommer skriva vad jag tycker om animen i helhet när jag sätt klart hela.

Denna bloggs maskot heter Sometimes Thoughtless och är en chibikaraktär som jag ritat av mig själv (I know lite ego men det ska man väll vara ibland..?) ~-^

Om det är någon anime som ni vill tipsa om feel free jag är öppen för förslag! För att tipsa är det bara att skriva en kommentar om vad animen heter samt vem som tipsar om den.





I'll hope u'll follow this blogg ~-^
Thi hi..