måndag 7 mars 2011

Gosick

Blev tipsad av min kära vän och anime fantasten Kruul om denna och han sa att den skulle vara en typisk mig anime. Det verkar nästan så O.O Har nu sett några avsnitt av denna och den verkar sjukt bra! Verkar inte så seg som vissa animeer verkar i början utan saker hände och man blev mer intresserad, inte alls på något stressat sett!

Den handlar om en pojke som är utbytesstudent från japan och har går i en skola i ett upphittat litet land vid Italien och Grekland. Han träffar en flicka som han tror är en docka uppe i den botaniska trädgården ovanför biblioteket. Det är något speciellt med den här flickan och varför hjälper hon en polisman som blir känd på hennes bekostnad..?

För er som vill veta mer: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=7719

Higurashi no naku koro ni/kai


Har nu kollar klart på dessa två och måste säga att denna serie är väldigt överskattad! Kan inte förstå hur det kunde bli en massa långa trådar på en massa forum om vad som egentligen hände osv, tyckte inte det var en sån big deal.

Men nu ska vi inte vara sånna, tyckte storyn var jävligt bra! Intressanta personer och mind fucking saker som hände. MEN tycker det var rätt onödigt med en hel säsong innan man kunde få fram lite fakta om vad som hände och varför osv. Ibland var det som om första säsongen inte alls hade ngt med den andra att göra, tyckte vissa "dimensioner" lr vad man ska kalla det, var ngt utdragna och onödigt långa i vissa sammanhang men antar att det var själva poängen med säsong 1, att mana skulle få en massa att spekulera och fundera kring!